OBOWIĄZEK INFORMACYJNY W ZWIĄZKU ZE ZMIANĄ PRZEPISÓW O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH
W związku z wejściem w życie w dn. 25.05.2018 r. przepisów rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE („RODO”)
informujemy, że
1. Administratorem Pana/Pani  danych osobowych, jest Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania "Szlakiem Granitu" z siedzibą: Udanin 86 B, 55-340 Udanin.
2. W przypadku jakichkolwiek próśb lub pytań dotyczących Pana/Pani danych osobowych, prosimy o kontakt – nr tel. 71 733 78 88 , e-mail:  poczta@lgd-szlakiemgranitu.pl.
3. Dane będą przetwarzane w celach:
związanych z realizacją celów statutowych Stowarzyszenia w stosunku do swoich członków;
związanych z procesami rekrutacji kandydatów na pracowników;
związanych z prowadzeniem dokumentacji pracowniczej;
związanych z realizacją projektów oraz realizacją Strategii Rozwoju Lokalnego Kierowanego Przez Społeczność w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 (LSR) z perspektywą do 2023 r. dla obszaru Lokalnej Grupy Działania "Szlakiem Granitu", w tym m.in. oceny wniosków o udzielenie pomocy na realizację operacji, udzielania doradztwa wnioskodawcom, realizacji szkoleń i innych spotkań i wydarzeń.
4. Przetwarzanie danych osobowych osób fizycznych przez nasze Stowarzyszenie opiera się na:
zgodzie osób, których dane są przetwarzane;
wykonywaniu zawartych umów, m.in. z Grantobiorcami i innymi osobami fizycznymi;
zadaniami Stowarzyszenia jako administratora danych (np. związanymi z realizacją celów statutowych Stowarzyszenia);
obowiązków wynikających z prawa (np. prawa podatkowego lub przepisów o rachunkowości);
obowiązków wynikających z realizacji Strategii Rozwoju Lokalnego Kierowanego Przez Społeczność w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 (LSR) z perspektywą do 2023 r. dla obszaru Lokalnej Grupy Działania "Szlakiem Granitu", w tym m.in. oceny wniosków o udzielenie pomocy na realizację operacji, udzielania doradztwa wnioskodawcom, realizacji szkoleń i innych spotkań i wydarzeń.
5. Odbiorcami danych osobowych są wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa.
6. Dane osobowe przechowywane są przez okres niezbędny do realizacji celów określonych w pkt. 3.
7. Osoba, której dane osobowe przetwarza administrator danych, posiada prawo do (z zastrzeżeniem ograniczeń wynikających z przepisów prawa):
dostępu do treści danych (zgodnie z art. 15 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych);
sprostowania danych (zgodnie z art. 16 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych);
usunięcia danych (zgodnie z art. 17 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych);
ograniczenia przetwarzania danych (zgodnie z art. 18 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych);
przenoszenia danych (zgodnie z art. 20 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych);
prawo do wniesienia sprzeciwu (zgodnie z art. 21 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych);
cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych) w przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
8. Dane osobowe nie są przetwarzane przez administratora danych w sposób zautomatyzowany i nie są poddawane profilowaniu.
9. Dane osobowe nie są przekazywane do państw trzecich, z wyjątkiem sytuacji przewidzianych w przepisach prawa.




„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Operacja mająca na celu sprawne wdrażanie Strategii Rozwoju Lokalnego kierowanego przez Społeczność LSR współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 19.

Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER, poddziałanie 19.4 Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Przewidywane wyniki operacji: realizacja LSR Lokalnej Grupy Działania "Szlakiem Granitu".


Stopka


Godziny Otwarcia

Biuro czynne od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.15 do 15.15

Szukaj

Udogodnienia

Zapraszamy do grupy

znajdznasnafb

Kalendarz

Listopad 2018
Pn Wt Śr Cz Pt So N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Statystyki

2539515
Dziś
Wczoraj
Ten Tydzień
Ostatni Tydzień
Ten Miesiąc
Ostatni Miesiąc
Wszystkie Dni
11461
0
11461
2504154
47830
169513
2539515

Twoje IP: 54.167.18.170
2018-11-14 09:43

Stopka

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Materiały opracowane przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania "Szlakiem Granitu". Instytucja zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Strona internetowa współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 19 Wsparcie dla Rozwoju Lokalnego w ramach inicjatywy Leader,

poddziałanie 19.4 Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.