„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Operacja mająca na celu sprawne wdrażanie Strategii Rozwoju Lokalnego kierowanego przez Społeczność LSR współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 19.

Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER, poddziałanie 19.4 Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Przewidywane wyniki operacji: realizacja LSR Lokalnej Grupy Działania "Szlakiem Granitu".


Stopka


ogl9sogl10sogl11s2019ogl12s20193przycisk4ow



W dniach 28 – 30 września 2019 r. odbyły się Targi Smaki Regionów . Wydarzenie to ma na celu popularyzację tradycyjnej, polskiej żywności przyrządzanej według tradycyjnych receptur. Organizatorzy targów to: Międzynarodowe Targi Poznańskie, Polska Izba Produktu Lokalnego i Regionalnego oraz Związek Województw RP.

Na stoisku Dolnego Śląska można było degustować regionalne produkty, wytwarzane przez dolnośląskich producentów oznaczone logo Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska.

Wystawcami podczas Targów „Smaki Regionów” na stoisku Dolnośląskim byli:

– OKRĘGOWA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA Międzybórz
– Przetwórstwo Farmerskie SERY ŚLUBOWSKIE Igor Pietrzyk
– Gospodarstwo Rolne ZAGRODA SMAKU Jolanta Michułka – Pietrzyk
– Manufaktura Piernika Agata Trawińska
– Bielawska Wytwórnia Napojów Sp. z o.o. Sp. Komandytowa
– Pszenno – żytnie pierniki z Oleśnicy Danuta Komuszna

Tradycją targów poznańskich jest finałowa uroczystość wręczenia nagród „Perła”. Nominacje do tej prestiżowej nagrody zostały przyznane w czerwcu podczas konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki
Regionów”. Spośród nominowanych produktów, trzy zostały uhonorowane prestiżową statuetką:

1. PRODUKT: Ser podpuszczkowy dojrzewający tylżycki
producent: Przetwórstwo Farmerskie SERY ŚLUBOWSKIE Igor Pietrzyk

2. PRODUKT: Wino gronowe Sey
producent: Winnica Świdnicka

3. PRODUKT: Miód lipowy „Złoto Damaszkowa”
producent: Pasieka Zuzia

Koszt wynajmu powierzchni wystawienniczej oraz zabudowy stoiska na targach Smaki Regionów sfinansowany został ze środków Unii Europejskiej w ramach Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Godziny Otwarcia

Biuro czynne:

- w poniedziałki, wtorki i czwartki od godz. 7.15 do godz. 15.15, 

- w środy od godz. 7.15  do godz. 17.15,

- w piątki od godz. 7.15 do godz. 13.15.

Szukaj

Udogodnienia

Zapraszamy do grupy

znajdznasnafb

Kalendarz

Listopad 2019
Pn Wt Śr Cz Pt So N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Statystyki

4966403
Dziś
Wczoraj
Ten Tydzień
Ostatni Tydzień
Ten Miesiąc
Ostatni Miesiąc
Wszystkie Dni
59782
0
59782
4850407
115996
256610
4966403

Twoje IP: 3.81.29.226
2019-11-13 16:48

Stopka

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Materiały opracowane przez Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania "Szlakiem Granitu". Instytucja zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Strona internetowa współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 19 Wsparcie dla Rozwoju Lokalnego w ramach inicjatywy Leader,

poddziałanie 19.4 Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.